Ізраїль завдав масованого удару по штабу «Хезболли» в Бейруті

Читать на русском
У п'ятницю, 27 вересня, Iзраїль вдарив по головному штабу Хезболли у Лівані. За непідтвердженною інформацією, мішенню міг стати лідер терористів Хасан Насралла.
Фото: AFP

Армія Iзраїлю завдала масштабних авіаударів по столиці Лівану Бейруту в п’ятницю, 27 вересня. Військові заявили про те, що атакували головний штаб «Хезболли».

Про це пише Times of Israel.

Джерело, пов'язане з «Хезболлою», повідомило, що в результаті ізраїльської атаки в п'ятницю були зруйновані шість будівель. За їх словами, це наймасштабніший удар по Бейруту за останній рік конфлікту між Ізраїлем і «Хезболлою».

Підкреслюючи великий масштаб атаки, прес-секретар ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі зробив заяву через кілька хвилин після удару. Хагарі сказав, що головний командний центр був побудований під цивільними будівлями в передмісті Дахіє, відомому опорному пункті «Хезболли» в Бейруті.

У CNN повідомили, що лідер «Хезболли» Хасан Насралла став мішенню ізраїльського удару в столиці Лівану Бейруті.

Один з чиновників зазначив, що ізраїльські військові працюють над тим, щоб перевірити, чи загинув він під час удару. Водночас арабські ЗМІ пишуть, що Насралла живий, а «Хезболла» незабаром опублікує заяву про ізраїльську атаку.

Нагадаємо, Ізраїль в четвер, 26 вересня, завдав авіаудару по південному передмістю Бейрута, в результаті чого був ліквідований один із командирів «Хезболли» Абу Салех.

Також нещодавно США та деякі європейські та арабські союзники закликали Ізраїль та ліванське угруповання «Хезболла» укласти тритижневе перемир'я, щоб не допустити виникнення регіональної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: