У США внаслідок урагану загинули десятки людей

Читать на русском
У США продовжує вирувати ураган Хелен. За попередніми даними, негода уже забрала життя щонайменше сорока людей.
фото: Getty Images

Щонайменше 40 осіб загинули внаслідок урагану Хелен в США. Шторм уже поширився на 4 штати.

Про це пише AP.

Зазначають, що у п’ятницю, 27 вересня, ураган «Хелен» завдав величезних руйнувань Флориді та всьому південному сходу США, убивши щонайменше 40 людей у ​​чотирьох штатах.

Ураган четвертої категорії знеструмив деякі лікарні на півдні Джорджії. Губернатор Браян Кемп сказав, що владі довелося використовувати бензопили, щоб розчищати сміття та дороги.

У Флориді шторм розпочався пізно в четвер у малонаселеному регіоні у сільській місцевості Біг-Бенд, де розташовані рибальські села та схованки для відпустки. Він мав максимальну постійну швидкість вітру 140 миль/год (225 км/год).

Видання Moody’s Analytics заявило, що збитки від негоди можуть сягнути 26 мільярдів доларів.

Метеорологи прогнозують подальше ослаблення урагану під час його руху через штати Теннессі та Кентуккі. Також очікуються сильні дощі в районі Аппалачів, що можуть спричинити зсуви та раптові повені.

У виданні нагадують, що у США триває сезон ураганів, який зазвичай триває з кінця літа до середини осені.

Нагадаємо, станом на 16 вересня кількість загиблих від проливних дощів і повеней у центральній та східній Європі зросла до щонайменше 17 людей.

Також уабінет прем'єр-міністра Джорджії Мелоні оголосив надзвичайний стан в італійських регіонах Емілії-Романьї та Марке після руйнівних повеней.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: