Росіяни зараз частіше б'ють КАБами по Курщині, ніж по прикордонних областях України – ОТУ «Сіверськ»

Читать на русском
Російські війська завдали значних руйнувань інфраструктурі міста Суджа, а також низці інших населених пунктів Курської області.
Фото: Getty Images

Російські війська завдали значних руйнувань цивільній інфраструктурі міста Суджа, а також низці інших населених пунктів Курської області.

Про це заявив речник оперативно-тактичного угруповання «Північ» Вадим Мисник в ефірі телеканалу Суспільне.

Росіяни наражають на ризик десятки тисяч своїх громадян на прикордонних з Україною територіяхСкільки людей вивезла росія (за даними МНС рф) з Курської та Бєлгородської областей після приходу ЗСУ та скільки залишилися під обстрілами в зоні бойових дій – на нашій інфографіці.

Він розповів, що на початку серпня, коли ЗСУ брали місто під контроль, там було пошкоджено лише кілька будівель, з яких вибивали військових країни-агресора.

«Однак зараз окупанти своїми обстрілами зруйнували льодовий палац, дитсадки, школи та банківські установи», – заявив речник.

Мисник уточнив, що зараз росіяни частіше застосовують керовані авіабомби саме по Курській області, ніж по прикордонних областях України.

«Якщо навіть інтенсивність за минулу добу була висока, то все одно по території Чернігівської, Сумської та частини Харківської області вони застосували 26 КАБів, а по території району Курської області, що знаходиться під нашим контролем, – 32 КАБа», – резюмував він.

Нагадаємо, за місяць у Курській області загинули та було поранено приблизно 6 тисяч російських військових. Після початку операції росіяни стягнули туди щонайменше 20 тисяч військових.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Курська операція загалом виправдала очікування військово-політичного керівництва країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: