Стало відомо, хто представлятиме Україну на інавгурації президентки Мексики

Читать на русском
У вівторок, 1 жовтня, у Мексиці відбудеться інавгурація нового президента країни. Від України приїде спікер Ради Руслан Стефанчук.
Клаудія ШейнбаумФото: Reuters

У вівторок, 1 жовтня, у Мексиці відбудеться інавгурація нового президента країни Клаудії Шейнбаум. Від України приїде спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Про це повідомила пресслужба парламенту.

Обрана президентка Мексики відхилила запрошення приїхати до УкраїниОбрана президентка Мексики Клаудія Шейнбаум відхилила запрошення Зеленського приїхати до України. Вона заявила, що має намір дотримуватись політики невтручання в іноземні справи.

Там зазначили, що Стефанчук візьме участь в інавгурації за дорученням президента України Володимира Зеленського.

Це буде перший візит глави Верховної Ради України до латиноамериканського регіону за час незалежності України.

«Перебування в Мехіко буде використано також для посилення міжнародної підтримки України, зокрема, з боку країн Глобального Півдня, лідери яких будуть присутні на церемонії вступу на посаду президентки Мексики», – зазначили у парламенті.

Нагадаємо, що Мексика запрошувала на інавгурацію Шейнбаум усі країни, з якими встановлені дипломатичні відносини, зокрема й росію. МЗС України закликало Мексику заарештувати володимира путіна у разі його приїзду, але той в підсумку відмовився летіти на інавгурацію.

Раніше повідомлялося, що Мексика відновить роботу свого посольства у Києві. При цьому буде посилено двосторонню співпрацю між Мексикою та Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: