У США спалахнула масштабна пожежа на хімічному заводі

Читать на русском
У штаті Джорджія в США спалахнула масштабна пожежа на хімічному заводі. Мешканців прилеглих районів просять залишатися вдома.
Фото: CNN

У неділю, 29 вересня, на хімічному заводі BioLab у місті Коніерс, штат Джорджія, спалахнула масштабна пожежа. В прилеглих районах почали евакуацію населення.

Про це повідомляє CNN.

За даними журналістів, інцидент стався близько 5:00 ранку через несправність системи спринклерів, що призвела до реакції між водою та хімічними речовинами, викликавши утворення диму. Шериф округу Рокдейл Ерік Леветт повідомив, що спочатку пожежникам вдалося локалізувати пожежу, але через кілька годин вогонь знову спалахнув.

Жителям району між дорогою Сігман і автострадою Interstate 20 було наказано евакуюватися, а автомобільні шляхи було перекрито. Тим, хто мешкає на північ від дороги Сігман, рекомендували залишатися вдома і не відкривати вікна.

Голова округу Рокдейл Оз Несбіт підтвердив, що до боротьби з пожежею залучені всі наявні ресурси, зокрема агентства GEMA та FEMA. У прилеглих районах було евакуйовано житлові будинки, бізнеси та місцеву лікарню, а фахівці з охорони довкілля перевіряють якість повітря на наявність можливих токсинів у диму.

«Ми стежимо за ситуацією та рекомендуємо, якщо ви відчуєте запах хлору, вимкніть кондиціонери, увімкніть стельові вентилятори та, якщо можливо, заведіть у приміщення своїх тварин. Якщо у вас виникають проблеми з диханням або потрібна будь-яка інша невідкладна медична допомога, зателефонуйте за номером 911. На даний момент найкращим варіантом є залишатися вдома», – йдеться у повідомленні влади.

Нагадаємо, у вересні у росії спалахнула масштабна пожежа на заводі «Пластик» в Тульській області.

А 29 липня стався вибух на заводі хімічного концерну BASF у німецькому місті Людвігсхафен. В результаті інциденту 14 співробітників отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: