Антикорупційний суд призначив 10 років колонії експосадовцю ДПЗКУ

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив розгляд справи за обвинуваченням колишнього посадовця державної аграрної корпорації.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим колишнього заступника директора фінансово-економічного департаменту ПАТ «Державна продовольча зернова корпорація» Анатолія Завадського у зловживаннях та хабарництві. Йому призначили 10 років ув'язнення.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, не зазначаючи прізвища обвинуваченого.

За інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Анатолія Завадського, який також був радником колишнього голови правління ДПЗКУ Петра Вовчука.

«1 жовтня 2024 року Вищий антикорупційний суд погодився з позицією прокурора САП та оголосив вирок, яким визнав винуватим одного з колишніх керівників ДПЗКУ у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368, ч. 2 ст. 364 КК України. За сукупністю злочинів суд призначив особі покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади строком на 3 роки, зі штрафом у розмірі 17 000 грн та з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна», – інформує САП.

Завадського взяли під варту в залі суду. Також суд частково задовольнив позов ДПЗКУ до обвинуваченого на суму понад 45 млн грн.

Як відомо, на початку 2017 року Завадського відправили під варту із 60 млн грн застави. Спочатку у березні 2018 року йому зменшили розмір застави до 49,33 млн грн. У травні 2018 року до 35,24 млн грн. У липні 2018 року до 26,43 млн грн. У листопаді того ж року до 17,64 млн грн. А вже у жовтні 2019 року Вищий антикорупційний суд зменшив заставу до 1,34 млн грн. У грудні того ж року ВАКС ще зменшив заставу – до 1,15 млн грн. Вже наприкінці 2020 року ВАКС зменшив заставу Завадського до 630 600 грн. Пізніше за нього внесли гроші і обвинувачений вийшов із СІЗО.

Нагадаємо, за версією слідства, Завадський впродовж липня–жовтня 2014 року організував підготовку та укладення зовнішньоекономічних контрактів про продаж сільськогосподарської продукції іноземним суб'єктам господарювання. За дану «послугу» він планував отримати неправомірну вигоду в розмірі понад 660 тисяч доларів.

Через укладені контракти державній компанії завдано збитків на суму понад 1,6 млрд грн: у вигляді неоплати проданої ДПЗКУ сільськогосподарської продукції у розмірі понад 1,55 млрд грн та внаслідок заниження ціни товару за контрактами на суму понад 45 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: