Апеляційна палата залишила без змін заставу посадовцю Харківобленерго

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни розміру застави, визначеної як запобіжний захід двом фігурантам.
фото: Facebook

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін 1,36 млн грн застави, визначеної як запобіжний захід начальнику управління матеріально-технічного постачання АТ «Харківобленерго» Геннадію Фісуну, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до заволодіння 12 млн грн підприємства.

Таке рішення 25 вересня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд застосував запобіжний захід у вигляді застави розміром 1,36 млн грн до посадовця Харківобленерго Фісуна. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований та проживає, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справи та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав апеляційну скаргу на це рішення.

«Апеляційну скаргу залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 28.08.2024 – без змін», – ідеться в рішенні.

Також Апеляційна палата ВАКС залишила без змін запобіжний захід виконавчого директора енергетичної компанії «Енерго-тайм» Олександра Козира у вигляді 3 млн грн застави. Він також зобов'язаний: прибувати за першою вимогою; не відлучатися з Харкова без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екскерівнику Харківобленерго Костянтину Логвиненку та ще чотирьом особам. За даними слідства, у 2021 році в.о. гендиректора АТ «Харківобленерго» у змові з контролером низки комерційних підприємств-постачальників енергетичного обладнання створили організовану групу, до якої також увійшли інші співробітники товариства. Вказана група завдала 12,5 млн грн збитків підприємству та мала намір заволодіти ще 120 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: