День захисників та захисниць: Сирський та Умєров звернулися до військових

Читать на русском
Олександр Сирський та Рустем Умєров звернулися до українських військових у День захисників та захисниць.
facebook.com/CinCAFofUkraine

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський та міністр оборони Рустем Умєров звернулися до українських військових у День захисників та захисниць.

Привітання було оприлюднено у Telegram.

Календар свят та пам'ятних днів, присвячених українським захисникамКалендар військових свят в Україні та пам'ятних днів, присвячених українським захисникам – на інфографіці.

«Свято тих, хто у найважчі для своєї країни часи не злякався і обрав зброю. Свято сміливих чоловіків і жінок, які стали на захист держави. Це свято тих, хто, попри скепсис усього світу, дав бій так званій «другій армії світу» і зупинив її. Це свято тих, хто вірить. Вірить, що в цьому світі добро перемагає зло, а світло – темряву. Як вірив Давид, виходячи на бій проти Голіафа. Це свято тих, хто вже на щиті, але до останнього подиху не випустив зброї. І назавжди вписав свої імена у скрижалі пам'яті українського народу», – зазначив головнокомандувач.

Сирський у своєму зверненні подякував батькам, які виховали своїх синів та дочок патріотами, які стали на захист Батьківщини. Він також закликав українців ставати до лав армії.

«Сьогодні ми висловлюємо щиру вдячність усім нашим Захисникам і Захисницям – справжнім Героям, які щодня боронять Україну на землі, в небі й на морі. На передовій і в тилу ворога. Ми знаємо, за що боремося: за наш дім, за наших рідних, які мріють про мирне небо. За міста і села, що чекають на визволення. За майбутні покоління, які житимуть на своїй землі без страху. І за пам'ять про тих, хто протягом століть віддавав своє життя за нашу свободу», – заявив Умєров.

Він також висловив повагу військовим, які пожертвували життям за Україну.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, яку частку у держбюджеті займали витрати на оборону та безпеку.

Також ми писали про те, як змінювалися плани влади щодо демобілізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: