Паливні схеми в Міноборони: один із обвинувачених експосадовців помер

Читать на русском
Антикорупційний суд вирішив продовжити слухати справу стосовно померлого фігуранта через заяву родича.
фото: Міноборони

Вищий антикорупційний суд продовжить слухати справу про заволодіння понад 58 млн грн Міністерства оборони України в частині обвинувачення покійного колишнього головного спеціаліста департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів МО Бориса Малиша.

Таке рішення 12 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як зазначається в ухвалі, 11 вересня 2024 року до суду надійшла заява від вдови Малиша, яка повідомила, що він помер. Вона також подала заяву про його реабілітацію і просила продовжити провадження у справі.

«Заяву (вдома – ред.) про продовження провадження з метою реабілітації померлого обвинуваченого (Малиша – ред.) – задовольнити. Провадження у справі за обвинуваченням (Малиша – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України – продовжити, з метою реабілітації померлого», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду справу про заволодіння понад 58 млн грн Міністерства оборони. У ній обвинувачуються колишній заступник міністра оборони Ігор Павловський, директор відділу департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимир Гулєвич та працівник цього департаменту Борис Малиш, старший інспектор департаменту внутрішнього аудиту Міноборони Ігор Шемовньов, фактичний власник «Трейд Коммодіті» Вадим Трофименко та комерційний директор цієї компанії Володимир Гарькавий.

Також окремо заочно судять директора ТОВ «Трейд Коммодіті» Вадима Майка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: