Росіяни готуються до штурмів на Запорізькому напрямку – ЗСУ

Читать на русском
Окупаційні війська рф готуються до штурмових дій на Запорізькому напрямку. Вони хочуть, серед іншого, захопити українські позиції на Роботинському виступі.
Фото: Libkos/AP

Окупаційні війська рф готуються до штурмових дій на Запорізькому напрямку. Вони хочуть вийти на адміністративні кордони Донецької області, а в подальшому – захопити Запоріжжя.

Про це заявив речник Сил оборони півдня Владислав Волошин у коментарі Радіо Свобода.

Які битви на війні проти України стали найкривавішими для російської арміїНа інфографіці – втрати росіян у найкривавіших битвах повномасштабної війни. На півночі Харківської області окупанти могли втратити 20 тисяч людей.

За його словами, йдеться саме про штурмові дії, а не про повноцінний ворожий наступ.

«Зокрема, це біля Приютного і біля Роботиного. Біля Приютного мета цих дій для того, щоб здійснити штурм і просування в напрямку Великої Новосілки, щоб взяти під контроль саме Донецьку область і ті території, які там залишилися, і перерізати логістичні шляхи українським з’єднанням, які обороняють і Вугледар, і далі Курахове», – пояснив Волошин.

Він додав, що біля Роботиного окупанти також формують схожі підрозділи.

«Для того, щоб теж здійснювати дії штурмові щодо захоплення наших позицій, які є на сьогодні на так званому Роботинському цьому виступі. І рухатись далі на Оріхів», – резюмував речник.

Нагадаємо, у вересні у ЗСУ заявляли, що у ворога не вистачає ресурсів, щоб проводити штурми одразу на кількох напрямках.

Раніше західні експерти назвали сценарії розвитку війни після операції ЗСУ у Курській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: