Росія вночі запустила понад сотню «шахедів»: результат роботи ППО

Читать на русском
Сили ППО збили 78 шахедів зі 105. Один безпілотник полетів у напрямку Білорусі, 23 були локаційно втрачені внаслідок роботи РЕБ.
vechirniy.kyiv.ua

Росія вночі 3 жовтня запустила по Україні 105 ударних безпілотників. Пуски були з районів Орла, Курська, Приморсько-Ахтарська та мису Чауда в окупованому Криму.

Про це повідомляють Повітряні сили.

Україну за два роки атакували близько 7,9 тисяч «шахедів» – деталіРосія за два роки запустила 7 тисяч 900 дронів, українські сили ППО збили близько 6 тисяч 600. Деталі – на інфографіці.

Атаку відбивали авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи.

«В результаті протиповітряного бою збито 78 ворожих ударних БпЛА типу «Shahed» у Київській, Черкаській, Вінницькій, Хмельницькій, Кіровоградській, Житомирській, Полтавській, Чернігівській, Херсонській, Одеській, Харківській, Сумській, Дніпропетровській, Рівненській та Івано-Франківській областях. Один безпілотник полетів у напрямку білорусі, двадцять три ворожі БпЛА локаційно втрачено у різних регіонах України, імовірно внаслідок активної протидії РЕБ», – повідомили військові.

У Київській області уламки збитих дронів виявлено у п'яти районах. Через їх падіння у трьох районах зафіксовано загоряння трав'яного настилу та лісової підстилки. Усі пожежі ліквідовано.

У повітряному просторі навколо та над Києвом сили протиповітряної оборони збили близько півтора десятка ударних безпілотників. Зафіксовано падіння уламків у Деснянському районі.

У Черкаському районі через падіння уламків було загоряння у лісі, пожежу ліквідовано.

У Полтавській області уламками безпілотників пошкодило шість будівель комерційного призначення у Лубенському районі. У Кременчуцькому районі уламками пошкоджено покрівлю господарської споруди, скління в житловому будинку та дитячому садочку.

Раніше у ГУР попередили, що росіяни змогли налагодити виробництво «шахедів» на своїй території, тому вони посилять атаки на Україну.

Нагадаємо, увечері 2 жовтня російські війська завдали кілька авіаударів по Харкову та області. У Харкові авіаційний боєприпас влучив у п'ятиповерховий житловий будинок, постраждали десять осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: