Зеленський про відхід ЗСУ з Вугледару: абсолютно правильний крок

Читать на русском
Зеленський назвав вихід українських військ із Вугледару абсолютно правильним кроком, оскільки це дозволило зберегти життя бійців.
Фото: Getty Images

Президент Володимир Зеленський назвав вихід українських військ із Вугледару абсолютно правильним кроком, оскільки, за його словами, це дозволило зберегти життя бійців.

Його заява на цю тему прозвучала під час пресконференції з генсеком НАТО Марком Рютте у Києві.

Які битви на війні проти України стали найкривавішими для російської арміїНа інфографіці – втрати росіян у найкривавіших битвах повномасштабної війни. На півночі Харківської області окупанти могли втратити 20 тисяч людей.

За його словами, Україна повинна берегти життя воїнів, тому що вони «важливіші за будь-які забудови».

«Тому дуже правильно, що вони відходять і можуть зберегти себе. Заради держави, заради своєї героїчної служби. Це абсолютно правильні кроки», – заявив Зеленський.

Він також додав, що Україні потрібно отримати дозвіл на далекобійні удари по території росії, щоб у майбутньому «мати можливість зупиняти росію тією чи іншою зброєю».

Нагадаємо, 2 жовтня командування ЗСУ підтвердило, що ухвалило рішення вивести українських бійців з Вугледару на Донеччині. До цього повідомлялося, що у межах міста йшли запеклі бої.

А сьогодні у 72-й бригаді ЗСУ розповіли, що українським військовим довелося вийти з Вугледару, оскільки утримання міста було критично важким, а евакуація поранених військових була складною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: