Росіяни перебувають за 7 кілометрів від Покровська: яка ситуація у місті

Читать на русском
Окупаційні війська рф підійшли на відстань 7 кілометрів до Покровська Донецької області. Місто щодня зазнає обстрілів з боку ворога.
Фото: AA Photo

Окупаційні війська росії підійшли на відстань 7 кілометрів до Покровська Донецької області. Місто щодня зазнає обстрілів з боку ворога.

Про це заявив керівник Покровської ДВА Сергій Добряк в ефірі телемарафону.

Туди прийшов «руський мир»: які міста України були повністю або частково зруйновані під час війниУ ході російської агресії в Україні практично повністю знищено близько десяти міст, ще стільки ж частково зруйновано.

Чиновник розповів, що у місті зруйновано 80% критичної інфраструктури, також спостерігаються перебої з подачею електроенергії, води та газу.

«Тільки ось учора було два обстріли. Це шість КАБів. О 10:30 били цпо центру міста, на жаль, у нас четверо поранених - двоє за перший обстріл. І о 23:00 також було три КАБи і також були поранені. Це цивільна інфраструктура, як завжди, критична інфраструктура, вже майже її немає», – сказав він.

Незважаючи на важку ситуацію, у Покровську залишаються 13 050 осіб, серед них 94 дитини.

«Я дякую всім нашим городянам, які прислухалися та евакуювалися. Ще півтора місяці тому у місті було 48 тисяч людей та близько 5900 дітей. Тобто ми бачимо динаміку, але евакуація продовжується», – наголосив Добряк.

Нагадаємо, у вересні окупанти зруйнували два мости у Покровську, що ускладнило процес виїзду з міста.

Раніше повідомлялося, що в Покровську готові кілька ліній оборони, щоб уповільнити вуличні бої. При цьому головком ЗСУ Олександр Сирський заявив, що українська армія зробить усе можливе, щоб росіянам не вдалося захопити Покровська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: