Збитки підприємства МінАПК: один з підозрюваних пішов на угоду зі слідством

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно колишнього очільника філії держпідприємства на Полтавщині.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив на 22 жовтня підготовче засідання за обвинуваченням колишнього директора Полтавської філії державного підприємства «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» Андрія Чуясова. Він пішов на угоду про визнання винуватості.

Таке рішення 2 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«1 жовтня 2024 року до ВАКС зі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури надійшов для розгляду обвинувальний акт із додатками та угодою про визнання винуватості... Призначити на підставі обвинувального акту у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Андрія Чуясова – ред.) у вчиненні у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України, підготовче судове засідання на 13:00 22 жовтня 2024 року у приміщенні Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Раніше суд продовжив розслідування справи про 9,1 млн грн збитків ЦСЕНСМ. Також Апеляційна палата вдесятеро зменшила заставу підозрюваному організатору цієї справи.

Нагадаємо, 2 березня 2023 року НАБУ і САП повідомили про підозру колишнім директорам ДП «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» (ДП «ЦСЕНСМ») та Полтавської філії ДП «ЦСЕНСМ» у зловживанні службовим становищем. Також підозру вручили бенефіціару та директору двох приватних компаній.

Дії осіб кваліфіковані за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України, бенефеціару і керівнику приватної компанії додатково інкримінують пособництво за ч. 5 ст. 27 ККУ.

За даними слідства, на початку 2020 року посадовці уклали договори на постачання приватним компаніям зерна майбутнього врожаю. Згодом підозрювані умисно внесли зміни до цих договорів – скасували пункт про вимогу враховувати ринкові ціни на момент поставки. В результаті зерно продали майже за вдвічі меншою за ринкову ціною. Цим держпідприємству заподіяли 9,1 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: