Прикордонники показали ексклюзивні кадри боїв за газовидобувні вежі поблизу Зміїного

Читать на русском
Прикордонники опублікували відео боїв під час повернення під контроль України газовидобувних вишок поблизу острова Зміїний.
Getty Image

Прикордонники опублікували відео боїв під час повернення під контроль України газовидобувних вишок поблизу острова Зміїний.

Відео розмісили 5 жовтня на сторінці ДПСУ.

Україна повернула під свій контроль «вишки Бойка» у Чорному моріВишки Бойка (бурові газо- та нафтовидобувні платформи) знову під контролем України. Деталі спецоперації ГУР.

Відомо, що бої за газовидобувні платформи у Чорному морі відбулися влітку цього року. Повертали їх під контроль України спецпризначенці ДПСУ спільно з підрозділами ГУР МОУ.

«Спецпризначенці ДПСУ спільно з підрозділами ГУР МОУ відбивають у ворога газовидобувні платформи у Чорному морі. Титанічними зусиллями захоплено та взято під контроль частину цих стратегічно важливих обʼєктів, які виконують роль наших морських фортець», – йдеться в описі до відео.

Прикордонники наголошують, що утримання цих об’єктів дає можливість контролювати значну частину акваторії та посилювати оборону.

Раніше розповідали, що спецпризначенці Головного управління розвідки у день, коли на острові Зміїний підняли український прапор, через шторм провели у відкритому морі 28 годин.

До слова, 30 червня виповнилося два роки, як захисники звільнили острів Зміїний. СБУ показала унікальні кадри спецоперації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: