Посол розповів про найперспективніший формат створення трибуналу для путіна

Читать на русском
Формат спецтрибуналу для російського диктатора володимира путіна на основі двосторонньої угоди між Україною і Радою Європи є найбільш перспективним.
Getty Image

Формат спецтрибуналу для російського диктатора володимира путіна на основі двосторонньої угоди між Україною і Радою Європи є найбільш перспективним.

Про це повідомив посол з особливих доручень МЗС України Антон Кориневич в коментарі Укрінформу.

«Нюрнберг» для путіна: які можливі варіанти створення трибуналуЯкі існують варіанти створення трибуналу для путіна та що заважає їх реалізувати – на інфографіці.

За його словами, дипломати дійшли висновку, що формат створення трибуналу для російського диктатора володимира путіна на основі двосторонньої угоди між Україною і Радою Європи є найбільш перспективним.

Кориневич відзначив, що зустріч Core Group зі створення трибуналу щодо злочину росії, яка пройшла у вересні у Відні була позитивною й робота у такому форматі продовжиться. Проте яким чином мають обиратися судді, як буде формуватися суддівський корпус наразі ще обговорюються.

Нагадаємо, у квітні 2024 року Комітет міністрів Ради Європи доручив генеральному секретарю розпочати підготовку потенційної угоди з Україною про створення спецтрибуналу щодо злочинів агресії росії.

«Слово і діло» писало, які інститути вже створені для покарання росії та які ще планують створити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: