Сибіга закликав країни-союзники до патронату над українськими містами

Читать на русском
МЗС України закликає союзників підтримувати патронат над українськими містами та регіонами.
фото РБК-Україна

Україна закликає союзників взяти патронат над українськими містами та регіонами, яким дуже потрібна підтримка в умовах війни.

Про це написав глава МЗС Андрій Сибіга у соцмережі X.

Післявоєнне відновлення України: які країни взяли шефство над містами та областямиМайже три десятки країн виявили інтерес до відновлення українських міст та областей. Хто погодився взяти шефство і над яким регіоном – на інфографіці.

За його словами, патронат країн-партнерів над українськими містами та регіонами має великий потенціал. Зокрема, це дозволяє надавати підтримку безпосередньо людям на місцях і матиме довгостроковий вплив, у тому числі й тому, що мешканці добре запам'ятовують цю допомогу.

Сибіга нагадав, що низка союзників уже приєдналася до цієї ініціативи, надає значну допомогу у відновленні цих регіонів та сприяють інвестиціям та розвитку підприємництва.

«Я закликаю партнерів, які ще не зробили цього, приєднатися до меценатської ініціативи та обрати регіони, де вони можуть змінити ситуацію», – написав глава МЗС.

Нагадаємо, Данія взяла шефство над відновленням Миколаєва. На нашій інфографіці можна побачити, над якими ще містами взяли шефство партнери.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: