Iран назвав умову для припинення вогню в Лівані

Читать на русском
В Iрані заявили, що готові до припинення вогню у Лівані за умови, що Ізраїль припинить військову кампанію в Секторі Газа.
Фото: getty images

В Iрані заявили про готовність припинення вогню у Лівані за умови, що Ізраїль припинить свою військову кампанію в Газі.

Про це пише Politico.

У ЦАХАЛ заявили про масований запуск ракет з боку Ірану (оновлено)Армія Ірану запустила зі своєї території ракети у бік Ізраїлю. У Тель-Авіві та інших містах країни оголошено повітряну тривогу.

Міністр закордонних справ Ірану Аббас Арагчі зробив цю заяуву в п’ятницю в Бейруті, під час першого візиту високопоставленого іранського чиновника до столиці Лівану після того, як ізраїльська авіація вбила лідера Хезболли Хасана Насраллу минулого тижня.

Арагчі підкреслив «важливість використання всіх дипломатичних можливостей для підтримки Лівану та регіону проти сіоністського окупаційного режиму».

Тим часом Ізраїль продовжує завдавати авіаударів по вищих командирах «Хезболли», що у свою чергу створює додаткову напругу в регіоні.

Нагадаємо, увечері 1 жовтня Іран завдав масованого удару по Ізраїлю, запустивши близько 180 балістичних ракет. У ЦАХАЛ заявили, що більшість ракет було збито.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху пообіцяв Ірану відплату за масований ракетний удар.

При цьому, за даними ЗМІ, Ізраїль готовий відповісти на масований ракетний удар Ірану більш рішуче та публічно, ніж у квітні. Але поки що Тель-Авів не планує завдавати ударів по ядерних об'єктах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: