Суд вкотре продовжив обов'язки заступнику міністра агрополітики

Читать на русском
Антикорупційний суд в черговий раз підтримав прохання прокурора САП про продовження строку дії запобіжного заходу.
фото: UCABevent

Вищий антикорупційний суд продовжив до 1 грудня строку дії обов'язків, покладених на заступника міністра аграрної політики Тараса Висоцького. Його підозрюють у зловживаннях на 62,5 млн грн.

Таке рішення 1 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд застосував до Висоцького запобіжний захід у вигляді 4,99 млн грн застави з обов'язками, а саме: прибувати на першу вимогу; не відлучатись за межі України без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб та здати на зберігання закордонні паспорти. Пізніше йому зменшили заставу, але перелік обов'язків залишили без змін. Прокурор САП просив знову продовжити обов'язки.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії покладених на підозрюваного (Висоцького – ред.) процесуальних обов'язків, у межах кримінального провадження, – задовольнити. Продовжити підозрюваному строк дії обов'язків, покладених на нього у зв`язку із застосуванням запобіжного заходу у виді застави, на 2 місяці, тобто до 1 грудня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру першому заступнику міністра агрополітики Тарасу Висоцькому і ексзаступнику міністра економіки Олександру Грибану. Висоцького підозрюють у причетності до зловживань на двох закупівлях макаронів у вигляді гуманітарної допомоги, які завдали 62,5 млн грн збитків. Грибану інкримінують лише один епізод – на 33,7 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: