Оголошено лауреатів Нобелівської премії з медицини

Читать на русском
Лауреатами Нобелівської премії-2024 з медицини та фізіології стали американці Віктор Амброс та Гері Равкан за дослідження мікроРНК.
x.com/NobelPrize

Нобелівську премію з медицини та фізіології у 2024 році отримали Віктор Амброс та Гері Равкан (обидва зі США) за відкриття молекул мікроРНК та її ролі у посттранскрипційному регулюванні генів.

Про це йдеться на сайті Нобелівського Комітету.

Експерти назвали фаворитів на отримання Нобелівської премії мируАгентство ООН у справах палестинських біженців, Міжнародний суд та генсек ООН Антоніу Гутерріш є одними з фаворитів на Нобелівську премію миру.

«Віктор Амброс та Гері Равкан цікавилися тим, як розвиваються різні типи клітин. Вони відкрили мікроРНК, новий клас крихітних молекул РНК, які грають вирішальну роль у регуляції генів. Їхнє новаторське відкриття виявило зовсім новий принцип регуляції генів, який виявився суттєвим для багатоклітинних організмів, включаючи людей. Тепер відомо, що геном людини кодує понад тисячу мікроРНК. Їхнє дивовижне відкриття виявило зовсім новий вимір регуляції генів. МікроРНК виявляються принципово важливими для того, як організми розвиваються та функціонують», – так у Нобелівському комітеті пояснили внесок вчених.

Зазначимо, завтра, 8 жовтня, оголосять лауреатів Нобелівської премії з фізики.

Нагадаємо, минулого року Нобелівську премію з медицини та фізіології отримали Каталін Каріко та Дрю Вайсман за відкриття щодо модифікацій нуклеозидних основ, які дозволили розробити ефективні мРНК-вакцини проти COVID-19.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: