Антикорупційний суд заочно заарештував екснардепа Крючкова

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про обрання заочного запобіжного заходу ексчлену парламенту.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишнього народного депутата Дмитра Крючкова і буде його заочно судити у справі про організацію ним заволодіння понад 1,5 млрд грн компаній АТ «Черкасиобленерго» та АТ «Запоріжжяобленерго».

Такі рішення 4 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора САП про обрання обвинуваченому (Крючкову – ред.) запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою – задовольнити. Застосувати до обвинуваченого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою... Здійснювати Вищим антикорупційним судом спеціальне судове провадження у кримінальному провадженні стосовно обвинуваченого (Крючкова – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України», – йдеться в рішенні.

Раніше стало відомо, що екснардеп Дмитро Крючков виїхав з Україні і не повернувся.

Нагадаємо, САП обвинувачує екснардепа Дмитра Крючкова в зловживаннях За версією обвинувачення, у 2015-2016 роках службові особи ПрАТ «ХК «Енергомережа», ПАТ «Черкасиобленерго», ПАТ «Запоріжжяобленерго», діючи в інтересах приватної компанії – ПрАТ «ХК «Енергомережа», у порушення вимог Закону України «Про електроенергетику», шляхом підписання договорів про переведення боргу та заміни боржника, шляхом зловживання службовим становищем заволоділи коштами які мали надійти до ПАТ «Черкасиобленерго», ПАТ «Запоріжжяобленерго», а також здійснили фінансові операції з метою легалізації таких коштів.

Загальні збитки енергопостачальним компаніям у справі складають понад 1,5 млрд грн, з яких під час досудового розслідування відшкодовано понад 315 млн гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: