НАБУ і САП повідомили про підозру ексначальнику Держгеокадастру Житомирщини

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку погодили повідомлення про підозру колишньому очільнику державної служби.
Олександр Смолянюкфото: zhytomyrska.land.gov.ua

НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому виконувачу обов'язків начальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області у зловживаннях на суму понад 54 млн грн.

Про це повідомляють прес-служби органів.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Олександра Смолянюка.

«Детективами НАБУ за погодженням з прокурором САП повідомлено колишньому в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області про підозру у зловживанні службовим становищем та заподіянні сільгосппідприємству мільйонних збитків. Кваліфікація дій підозрюваного: ч. 2 ст. 364 КК України», – інформує САП.

Як стверджують в НАБУ, у 2021 році на той момент начальник ГУ Держгеокадастру Житомирщини припинив право постійного користування сільгосппідприємств земельними ділянками загальною площею майже 5 тисяч га та скасував реєстрацію відповідних державних актів. Підозрюваний намагався передати ці земельні ділянки у постійне користування іншій приватній фірмі для ведення сільського господарства. У результаті сільгосппідприємству завдано шкоди на суму понад 54 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ розслідувало можливе заволодіння землею на Житомирщині. Нещодавно ексначальнику ГУ Держгеокадстру у Київській області вкотре продовжили обов'язки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: