ВАКС продовжив обов'язки обвинуваченому судді Кропивницького апеляційного суду

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про продовження строку дії запобіжного заходу судді.
фото: Кропивницький апеляційний суд

Вищий антикорупційний суд продовжив до 13 листопада строк дії обов'язків, покладених на суддю Кропивницького апеляційного суду Володимира Гончара. Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує його у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 13 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд застосував запобіжний захід до судді Гончара у вигляді 1,01 млн грн застави. На нього також поклали наступні обов'язки: прибувати до суду за кожною вимогою; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватись від спілкування з низкою осіб та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити дію цих обов'язків.

«Задовольнити клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на обвинуваченого (Гончара – ред.) у кримінальному провадженні. Продовжити обвинуваченому строк дії покладених на нього обов'язків. Строк дії ухвали встановити до 13 листопада 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд затвердив угоду з фігурантом справи судді Гончара і призначив йому умовне покарання.

Нагадаємо, САП скерувала до суд справу судді Кропивницького апеляційного суду Володимиру Гончару. За версією обвинувачення, суддя через посередника висловив прохання надати йому неправомірну вигоду у розмірі 10 500 доларів за зміну вироку суду першої інстанції та призначення умовного покарання стосовно особи, яка спричинила ДТП зі смертю особи. З метою приховання своєї причетності до вчинення злочину, суддя доручив посереднику як отримання неправомірної вигоди, так і її зберігання.

Втім, колегія суддів Кропивницького апеляційного суду залишила вирок суду першої інстанції без змін та призначила винуватцю покарання у виді позбавлення волі. Оскільки суддя не зміг забезпечити виконання своєї обіцянки, більшу частину неправомірної вигоди повернули. Під час обшуку за місцем проживання посередника детективи виявили залишок незаконно одержаних грошових коштів у сумі 450 доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: