Апеляція готова розглянути скаргу на виправдання директора оборонного заводу

Читать на русском
Апеляційна інстанція закінчила підготовку до розгляду скарги прокурора САП на виправдувальний вирок.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду закінчила підготовку до розгляду скарги прокурора САП на вирок, яким директора державного Ізюмського приладобудівного заводу зі структури «Укроборонпрому» Сергія Філоненка виправдали від звинувачень в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 4 жовтня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд виправдав Філоненка у зв'язку з відсутністю події такого кримінального правопорушення. Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав апеляційну скаргу на цей вирок.

«Закінчити підготовку до апеляційного розгляду. Призначити розгляд апеляційної скарги з доповненням прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на вирок Вищого антикорупційного суду від 19 серпня 2024 року щодо (Філоненка – ред.) на 10:00 24 жовтня 2024 року у приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу директора Ізюмського приладобудівного заводу Сергія Філоненка про одержання неправомірної вигоди. Слідство встановило, що директор держпідприємства впродовж вересня 2016 – січня 2017 років одержав від осіб, пов'язаних із ТОВ «Оптимумспецдеталь», неправомірну вигоду («відкат») у понад 2,44 млн грн за приховування махінацій із безпідставною оплатою за поставку товарів військового призначення на користь зазначеної компанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: