Радіодиктант національної єдності: стало відомо, хто напише та прочитає текст

Читать на русском
Авторкою Радіодиктанту національної єдності стане Оксана Забужко, а читатиме текст Павло Вишебаба.
facebook.com/oksana.zabuzhko

Авторкою тексту Радіодиктанту національної єдності-2024 стане письменниця Оксана Забужко. Прочитає текст поет та військовослужбовець Павло Вишебаба.

Про це повідомили в ефірі Українського радіо.

Грамотність населення світу: ситуація за регіонамиРівень грамотності у світі становить 87 відсотків. Як він зростав і яка ситуація за регіонами – на інфографіці.

«Це був дуже важкий текст, я з ним неймовірно намучилася і продовжую мучитися до останнього, бо ще вчора викреслювала з кров'ю шматочки...», – розповіла Забужко.

Вона зазначила, що тема диктанту «дуже симпатична».

«Радіодиктант національної єдності — це унікальна українська акція єднання, яка має вже історичну тяглість: рівно 25 років поспіль радіодиктант звучить в ефірі Українського Радіо. Цей радіодиктант особливий тим, що пишемо його у рік, коли Українському Радіо виповнюється 100 років! Українське Радіо — це символ стійкості, адже воно не замовкало впродовж усіх 100 років», – сказав член правління «Суспільного» Дмитро Хоркін.

Нагадаємо, цього року радіодиктант відбудеться 25 жовтня об 11 ранку.

Торік автором тексту стала Катерина Калітко. Читав його актор та театральний режисер Олексій Гнатковський. До радіодиктанту-2023 приєдналися понад півмільйона людей, близько 20 тисяч осіб відправили його на перевірку. Жодної помилки в ході написання не припустилися дві людини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: