У Міноборони заявили, що не зупинятимуть бронювання на час аудиту критичних підприємств

Читать на русском
У Міноборони України заперечили призупинення бронювання на час аудиту критичних підприємств, яке проводитимуть до 15 листопада.
Фото: МОУ

У Міноборони заперечили призупинення бронювання під час аудиту критичних підприємств, про яке раніше повідомляли ЗМI. Його проведуть до 15 листопада.

Про це розповів перший заступник Міністра оборони України Іван Гаврилюк, передає Суспільне.

Бронювання працівників від мобілізації: як це працюєНа інфографіці – як працює бронювання від мобілізації працівників критично важливих підприємств.

До 15 листопада в Україні проведуть аудит підприємств, які мають статус критичних і отримали його від органів місцевого самоврядування. Гаврилюк зазначив, що до складу комісії мають входити військові. Якщо підприємство визнають «некритичним для держави», питання щодо бронювання буде переглянуто.

Відомо, що зараз в Україні більше мільйона чоловіків мають бронювання.

«Це рішення було прийнято через різке збільшення кількості заброньованих. Якщо за два роки було зафіксовано 540 тисяч заброньованих, то за кілька місяців ця кількість подвоїлася», — пояснив Гаврилюк.

Станом на сьогоднішній день, під бронювання можуть потрапити працівники органів влади, місцевого самоврядування, а також підприємств і організацій, відповідно до норм, встановлених урядом. Кабмін дозволяє бронювати до 50% військовозобов'язаних працівників, зайнятих на підприємствах, що забезпечують критичні функції для економіки.

Також у Верховній Раді планують зареєструвати законопроєкт про економічне бронювання. Пропозиції, розроблені Комітетом з економічного розвитку під керівництвом Дмитра Наталухи, дозволять роботодавцям самостійно визначати важливих працівників, сплачувати за них 20 000 грн військового збору щомісяця і продовжувати працювати та сплачувати податки.

Нагадаємо, раніше ЗМI повідомляли, що Кабінет Міністрів України призупинив процес бронювання військовозобов'язаних працівників підприємств до 15 листопада.

А кілька днів тому Кабінет Міністрів України оновив правила бронювання чоловіків. Тепер підприємства можуть отримати відмову у бронюванні працівника, якщо інформація про нього відсутня у Реєстрі військовозобов'язаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: