У росії заблокували ще один популярний месенджер

Читать на русском
Ще на початку осені Роскомнадзор почав вносити сторінки Discord до реєстру забороненої інформації.
Korrespondent.net

У вівторок, 8 жовтня, в росії заблокували популярний месенджер Discord у зв'язку з порушенням місцевого законодавства.

Про це повідомляють російські Telegram-канали, з посиланням на орган цензури «Роскомнадзор».

В яких країнах заборонені Facebook, YouTube, TikTok й інші популярні соцмережі та платформиУ яких країнах повністю заблоковано Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram, WhatsApp та TikTok – на інфографіці.

Як зазначається, російські користувачі раніше масово скаржилися на збої в роботі Discord, що випливало з даних сервісу Downdetector. Месенджер не працював у десктоп і мобільній версіях.

Проблеми в роботі месенджера спостерігаються щонайменше з вересня. Ще на початку осені «Роскомнадзор» почав вносити сторінки Discord до реєстру забороненої інформації. З 20 вересня «Роскомнадзор» виніс п'ять рішень проти месенджера, які стали підставою для блокування, і оштрафував його на 3,5 млн рублів.

Як відомо, у липні Кремль почав блокувати росіянам доступ до YouTube. Вже у серпні в росії та окупованому Криму перестав працювати YouTube.

Нагадаємо, у серпні Туреччина заблокувала доступ до соціальної мережі Instagram. При цьому Управління з інформаційних та комунікаційних технологій країни не вказало ні причини, ні тривалості заборони. Мобільний додаток платформи також недоступний.

«Слово і діло» пропонує подивитися, де повністю заблоковані Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram, WhatsApp і TikTok.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: