Світовий банк створить спецфонд для допомоги Україні

Читать на русском
Рада директорів Світового банку затвердила створення спеціального трастового фонду для допомоги Україні на 10 млрд доларів.
Фото: weforum.org

Рада директорів Світового банку затвердила створення спеціального трастового фонду для допомоги Україні.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 11 жовтня.

Скільки грошей Україна вже винна зовнішнім кредиторам і за яким графіком платитимеСкільки грошей Україна має повернути кредиторам з 2024 до 2049 року – на нашій інфографіці.

Він розповів, що розмір цього фонду становитиме не менше 10 млрд доларів, кошти нададуть США та ще кілька країн-партнерів України. В подальшому розмір фонду може бути збільшений у разі приєднання донорів.

За словами Шмигаля, кошти будуть спрямовані на підтримку бюджету – заробітні плати та соціальні витрати, а також критичні потреби відновлення.

Прем'єр додав, що цього тижня уряд провів засідання Української платформи донорів.

«Маємо бачення того, як будемо проходити наступний рік: як будемо фінансувати обороноздатність, виплачувати пенсії, як будемо відновлювати енергетику та надалі посилювати нашу державу», – сказав він.

Нагадаємо, на початку вересня стало відомо, що Україна завершила реструктуризацію єврооблігацій та скоротила держборг. Також повідомлялося, що влада домовилася з МВФ про новий транш.

«Слово і діло» розповідало, як Кабмін пропонує змінити витрати держави у проєкті бюджету-2025.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: