Антикорупційний суд продовжив обов'язки нардепу Задорожньому

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про продовження строку дії запобіжного заходу політику.
фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд продовжив до 16 листопада строк дії обов'язків, покладених на народного депутата Миколу Задорожнього. НАБУ і САП підозрюють його у вимаганні надати неправомірну вигоду та в організації її одержання.

Таке рішення ще 16 вересня ухвалив ВАКС, повідомили «Слово і діло» співрозмовники в антикорупційних органах.

Як відомо, 17 липня антикорупційний суд застосував запобіжний захід у вигляді застави розміром 3,028 млн грн до нардепа Задорожнього. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; не відлучатися з Києва та Київської області без дозволу; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Прокурор САП просив продовжити дію цих обов'язків. Суддя клопотання задовольнив і продовжив їхню дію до 16 листопада.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру нардепу Миколі Задорожньому. За версією слідства, він вимагав 14% від суми коштів, виділених на ремонт водогону в селі Мала Павлівка Комишанської сільської об'єднаної територіальної громади Охтирського району Сумської області: з яких 10% призначались йому особисто та 4% – для місцевих правоохоронців, які за це не мали чинити перешкод в освоєнні виділених коштів. За версією слідства йдеться про 3,4 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: