У Києві затримали учасника ІДІЛ

Читать на русском
В Україні зловмисник намагався ховатися від правосуддя, постійно змінював номери мобільних телефонів та адреси.
фото СБУ

Служба безпеки затримала у Києві учасника міжнародної терористичної організації «Ісламська держава». Чоловіка 7 років шукав Інтерпол.

Про це повідомила пресслужба СБУ у п'ятницю, 11 жовтня.

Найкривавіші теракти, скоєні угрупованням ІДІЛТеракт у російському Crocus City Hall став одним із найкривавіших нападів, скоєних ІДІЛ. Більше – на інфографіці.

Затриманим виявився громадянин однієї з країн Центральної Азії, який ще до повномасштабного вторгнення рф нелегально прибув до України. Він використав іноземний паспорт підставної особи.

До цього учасник ІДІЛ тривалий час перебував на Близькому Сході, де переправляв бойовиків терористичної організації на територію Сирії.

Після прибуття в Україну зловмисник намагався ховатись від правосуддя, постійно змінював номери мобільних телефонів та адреси орендованих квартир у різних містах. Згодом він намагався налагодити у Києві канал незаконної легалізації вихідців з країн із підвищеним терористичним ризиком.

Співробітники СБУ встановили його місцезнаходження та затримали за місцем тимчасового проживання у Києві.

Наразі учасник терористичної організації перебуває під вартою. Вирішується питання про екстрадицію затриманого до країни походження, яка оголосила його у міжнародний розшук у 2017 році.

Нагадаємо, раніше експерт розповів про те, як російська армія використовує навички ІДІЛ у війні з Україною. На нашій інфографіці можна згадати найбільш криваві теракти, здійснені угрупованням ІДІЛ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: