Новим заступником Умєрова став бригадний генерал юстиції, який керує обороною Харкова

Читать на русском
Уряд призначив заступником міністра оборони бригадного генерала юстиції Сергія Мельника (генерал Марсель).
t.me/ministry_of_defense_ua

Кабінет міністрів за поданням міністра оборони Рустема Умєрова призначив заступником міністра оборони бригадного генерала юстиції Сергія Мельника.

Про це повідомили у Міноборони у п'ятницю, 11 жовтня.

Нове військове керівництво України: які кадрові перестановки провів ЗеленськийЗміни у військовому керівництві України після відставки головнокомандувача Валерія Залужного – на інфографіці.

Новопризначений заступник міністра є доктором юридичних наук, професором військового права, заслуженим працівником освіти України та лауреатом Державної премії України у галузі освіти.

У відомстві розповіли, що Мельник народився 12 липня 1977 року у Вінницькій області. 1999 року закінчив Харківський військовий університет, після чого приступив до кар'єри на керівних посадах Військово-юридичного факультету Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого. У 2009 році здобув другу вищу освіту.

З 1999 проходив службу на різних посадах у бойових бригадах протиповітряної оборони. З листопада 2019 року обіймав посаду начальника Військово-юридичного інституту Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого.

У 2022 році Мельник закінчив курси вищого керівного складу стратегічного рівня (L-4) Національного університету оборони України.

З початку повномасштабного вторгнення керував обороною Харкова.

Нагадаємо, 1 жовтня глава Міноборони Рустем Умєров оголосив про звільнення трьох заступників та держсекретаря. Того ж дня стало відомо, що Кабмін звільнив одного заступника Умєрова та держсекретаря.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: