Вересень став місяцем з найбільшою кількістю жертв серед цивільних в Україні цьогоріч – ООН

Читать на русском
У вересні 2024 року в Україні загинуло щонайменше 208 цивільних, серед яких 9 дітей. Ще 1220 отримали поранення.
Фото: Facebook/Aris Messinis

Вересень став місяцем із найбільшою кількістю жертв серед цивільного населення (вбитих і поранених) в Україні у 2024 році.

Про це йдеться у звіті Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

Наймасштабніші теракти росіян в Україні під час великої війниНа інфографіці – найкривавіші теракти росіян під час великої війни. Окупанти продовжують тероризувати українців ракетними та дроновими атаками.

У вересні в Україні загинуло щонайменше 208 цивільних осіб і 1220 отримали поранення. Серед них – 9 загиблих дітей, 76 поранених.

Зазначають, що значним втрата серед населення сприяли обстріли, що включали ракетні атаки по всій країні, зокрема по Харкову та Запоріжжю.

«Безпілотні літальні апарати стали причиною значної кількості жертв, особливо поблизу лінії фронту. В Херсонській області, підконтрольній Україні, половина постраждалих серед мирного населення припала на удари БПЛА. Також БПЛА завдали шкоди мирному населенню в окупованих Донецьку та Горлівці», – йдеться у звіті.

Також додають, що основна частина жертв серед цивільних (92%) та пошкоджень об'єктів освіти й медицини (96%) трапилася на підконтрольній Україні території.

Крім того, щонайменше 30 атак пошкодили або зруйнували об’єкти енергетичної інфраструктури, більшість з яких (25) сталися на українських територіях, і лише 5 — на окупованих росією.

Нагадаємо, за серпень цього року росія вбила 184 цивільні особи, ще 856 людей отримали поранення.

А у липні кількість загиблих та поранених серед цивільного населення в Україні є найбільшою з жовтня 2022 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: