У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті за 962-й день повномасштабного вторгнення

Читать на русском
Від вогню ворожої артилерії й мінометів у Чернігівській та Сумській областях сьогодні постраждали, зокрема, Чернацьке, Клюси, Грем’яч й Ободи.
Генштаб ЗСУ

На фронті від початку доби відбулися 94 бойові зіткнення, на чотирьох напрямках бої досі тривають. Найбільша кількість боїв сьогодні, 12 жовтня, зафіксована на Курахівському напрямку.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Згідно з даними Генштабу, від вогню ворожої артилерії й мінометів у Чернігівській та Сумській областях сьогодні постраждали, зокрема, Чернацьке, Клюси, Грем’яч й Ободи.

ЗСУ про ситуацію у Торецьку: ворог просто випалює місто, там не залишилось вцілілих будинківСитуація у Торецьку Донецької області залишається складною – окупанти штурмують позиції ЗСУ у місті та руйнують житлову забудову.

Зазначається, що на Куп’янському напрямку від початку доби війська країни-агресора проводили десять наступальних дій біля Петропавлівки, Степової Новоселівки, Лозової, Піщаного, Вишневого і М'ясожарівки. Сім боєзіткнень ще тривають.

На Лиманському напрямку загарбники 11 разів атакували біля Новомихайлівки, Греківки, Невського, Новосадового і Торського. Ситуація контрольована.

На Сіверському напрямку українські оборонці відбивали три спроби ворога просунутися поблизу Верхньокам’янського, Івано-Дар'ївки та Виїмки. Два бої на цій ділянці фронту ще тривають.

На Краматорському напрямку відбулися вже вісім бойових зіткнень у районах Калинівки, Часового Яру і Ступочок.

На Торецькому напрямку російська армія за підтримки бомбардувальної авіації дев’ять разів намагалася витіснити Сили оборони із займаних позицій у районах Торецька та Петрівки.

На Покровському напрямку війська країни-агресора здійснили 14 штурмових дій у районах Миролюбівки, Лисівки, Крутого Яру й Михайлівки. Захисники України стримують натиск, 13 атак уже відбили. Один бій біля Селидового ще триває.

На Курахівському напрямку ворог атакував 32 рази в бік Ізмайлівки, Гірника, Курахівки, Желанного Другого, Цукуриного, Новодмитрівки, Новоселидівки, Георгіївки, Костянтинівки й Антонівки. Половину його спроб просунутися вперед Сили оборони вже відбили. Бої тривають, найгарячіше нині біля Катеринівки.

На Времівському напрямку російська армія один раз марно штурмувала українські позиції поблизу Богоявленки.

На Оріхівському напрямку Сили оборони відбили одну ворожу атаку в районі Роботиного.

Нагадаємо, українські захисники за минулу добу, 11 жовтня, ліквідували 1 290 російських загарбників та більше як 350 одиниць ворожої техніки.

Також фахівці ГУР Міноборони влаштували кібератаку на мережеву інфраструктуру Північно-Кавказького федерального університету, який готує операторів БПЛА, фахівців із цифрового зв'язку, інженерів та фізиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: