У ЗМІ назвали найбільших постачальників заборонених технологій до росії

Читать на русском
Індія наростила постачання до росії критично важливих технологій, заборонених західними санкціями й стала другим великим експортером після Китаю.
Фото lb.ua

Індія наростила постачання до росії критично важливих технологій, заборонених західними санкціями й стала другим великим експортером після Китаю.

Про це повідомляє Bloomberg.

«Безмежне партнерство»: як росія та Китай співпрацюють під час війни в УкраїніПісля вторгнення в Україну росія поглибила співпрацю з Китаєм. Як тепер Пекін допомагає Кремлю – на інфографіці.

У квітні та травні 2024 року індійський експорт заборонених товарів, зокрема мікрочипів, схем та верстатів, перевищив 60 млн доларів. Відтак у порівнянні з попередніми місяцями, він збільшившись приблизно вдвічі. Щодо постачання заборонених для рф технології наразі Індію випереджає лише Китай.

«Майже п’ята частина чутливих технологій, які потрапляють у російський військово-промисловий комплекс, потрапила туди через Індію», – зазначають у матеріалі.

Відзначимо, що експорт предметів подвійного використання безпосередньо до росії заборонений, однак країна-окупант купує їх у третіх країнах. Сьогодні західні партнери працюють над тим, аби обмежити такі маршрути, мова йде про Туреччину, та Об’єднані Арабські Емірати, а також Індію, Малайзію та Таїланд.

Нагадаємо, близько 60% іноземних комплектуючих, виявлених у російській зброї на полі бою в Україні, надходить із Китаю.

Також повідомляли, що росія запустила у Китаї секретну програму для розробки та виробництва ударних безпілотників великої дальності для використання у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: