Окупанти вночі запустили ракети і майже 70 «шахедів»: скільки цілей збила ППО

Читать на русском
Окупаційні війська рф у ніч проти 13 жовтня атакували ракетами і безпілотниками типу шахед. Цілі збивали в небі над п'ятьма областями України.
Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Окупаційні війська росії в ніч проти 13 жовтня атакували Україну ракетами та безпілотниками типу «шахед».

Про це розповіли Повітряні сили ЗСУ у Telegram.

Скільки коштують ракети до систем ППО, які закривають небо УкраїниНа інфографіці – скільки коштують ракети до Patriot, SAMP/T та інших систем протиповітряної оборони України.

Відомо, що ворог завдав удару по Полтавщині та Одещині двома балістичними ракетами Іскандер-М, а також атакував двома керованими авіаційними ракетами Х-59 по Чернігівщині та Сумщині. Крім того, росіяни запустили 68 ударних БПЛА з Курської та Орловської областей рф.

До відбиття повітряної атаки залучалися зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

«В результаті протиповітряного бою збито 31 ворожий БпЛА в Київській, Полтавській, Чернігівській, Сумській та Черкаській областях», – наголосили у Повітряних силах.

Крім того, ще 36 «шахедів» було локаційно втрачено у різних регіонах України внаслідок активної протидії засобів РЕБ. А один БПЛА все ще знаходиться в повітрі.

Нагадаємо, 9 жовтня в Генштабі ЗСУ заявили, що завдали удару по складах із «шахедами» біля Єйська в рф. Вже доступні супутникові знімки уражених російських складів.

Також повідомлялося, що хакери ГУР атакували навчальні заклади росії, які готують операторів дронів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: