Зеленський розповів, скільки КАБів, ракет і дронів застосувала росія проти України за тиждень

Читать на русском
За останній тиждень росія застосувала проти України понад 1300 засобів повітряного нападу, повідомив Зеленський.
Фото: mil.in.ua

За останній тиждень росія застосувала проти України понад 1300 засобів повітряного нападу.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram.

Україну за два роки атакували близько 7,9 тисяч «шахедів» – деталіРосія за два роки запустила 7 тисяч 900 дронів, українські сили ППО збили близько 6 тисяч 600. Деталі – на інфографіці.

Глава держави розповів, що окупанти випустили по українських населених пунктах близько 900 керованих авіаційних бомб. Крім того, ворог застосував понад 40 ракет та 400 ударних дронів різних типів.

Зеленський вкотре закликав західних союзників дозволити Україні далекобійні удари по цілях на території росії.

«У партнерів є можливість надати необхідну кількість та якість систем ППО, ухвалити рішення для достатньої нашої далекобійності, забезпечити вчасне постачання оборонної допомоги нашим воїнам. Треба не втратити час – треба дати необхідний сигнал рішучості», – написав він.

Нагадаємо, у ніч на 13 жовтня окупанти запустили проти України ракети та майже 70 «шахедів». Внаслідок протиповітряного бою збито 31 ворожий БПЛА. Крім того, ще понад 30 «шахедів» було локаційно втрачено у різних регіонах України.

Також повідомлялося, що у польському селі Редзіково найближчим часом розпочне роботу база протиракетного захисту, яка зможе збивати російські ракети, спрямовані на Польщу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: