Стало відомо, скільки кредитів видали українцям за програмою «є-оселя»

Читать на русском
Найбільше кредитів видано у Київській області – 42, а також у Києві, Одеській області, Львівській та Вінницькій областях.
Фото Слово і діло

З початку 2024 року за програмою «е-Оселя» українці оформили понад 7 тисяч кредитів для придбання житла на загальну суму 12,1 млрд грн.

Про це повідомило Міністерство економіки.

Деяким українцям зменшили розмір першого внеску за програмою «єОселя»Кабмін вніс зміни до програми єОселя. Українцям до 25 років зменшили розмір першого внеску.

З початку 2024 року за програмою «е-Оселя» українці оформили 7113 кредитів на суму 12,1 млрд грн для придбання житла.

Більшість кредитів – 70,5% – були використані для придбання житла на вторинному ринку, що становить 5012 об'єктів. У той же час через забудовників було придбано 1 606 об'єктів (22,6%), з яких 495 (7%) – на етапі будівництва.

За умовами програми «е-Оселя» військовослужбовці та правоохоронці, медики, педагоги, вчені та члени їхніх сімей можуть покращити житлові умови, отримавши кредит за пільговою ставкою на 3%.

«Для учасників бойових дій, ветеранів, ВПО та інших громадян без житла ставка іпотеки становить 7%. Зокрема, за весь час дії програми 13 438 сімей отримали кредити на суму понад 21,6 млрд грн», – розповів заступник міністра економіки України Андрій Телюпа.

За минулий тиждень українці оформили 140 кредитів на 235 млн. грн., серед яких кредити під 3% отримали:

  • 50 військовослужбовців та силовиків
  • 13 педагогів
  • 16 медиків
  • 4 вчених

Кредити під 7% отримали:

  • 43 українці без власного житла
  • 6 ВПО
  • 8 ветеранів

Найбільше кредитів видано у Київській області – 42, місті Києві – 29, Одеській області – 9, Львівській та Вінницькій областях – по 7.

Нагадаємо, у лютому цього року за програмою «єОселя» видали перший кредит на купівлю приватного будинку. Подати заявку на кредит можна через Дію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: