ВАКС заочно заарештував і стягнув заставу обвинуваченого маріупольського судді

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про заочний запобіжний захід і стягнення заставу обвинуваченого.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту суддю Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області Ігоря Сараєва та його помічницю Тетяну Золотар. Також суд стягнув 110 тисяч гривень застави, внесені за Сараєва.

Таке рішення 10 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури задовольнити. Звернути в дохід держави заставу та зарахувати до спеціального фонду державного бюджету суму в розмірі 110 460 грн, внесену 21 грудня 2018 року заставодавцем за обвинуваченого (Сараєва – ред.). Обрати (Сараєву – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Обрати (Золотар – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд оголосив в розшук Сараєва та Золотар.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, суддя Приморського райсуду Маріуполя Ігор Сараєв спільно з помічницею Тетяною Золотар просив та одержав 15 тисяч гривень неправомірної вигоди за винесення рішення у справі про адміністративне правопорушення. Гроші передавалися двома траншами. Одразу після передачі другої частини неправомірної вигоди суддю викрили «на гарячому».

За даними слідства, Золотар була пособником Сараєва в одержанні хабара. Частину неправомірної вигоди знайшли у помічниці суддя вдома під час обшуку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: