Як росіяни «бомблять» власні та окуповані території

Читать на русском

Російські військові літаки впустили вже понад сотню авіаційних бомб на свої населені пункти (особливо страждає Бєлгородська область), а також на окуповані території України. Найчастіше падають ФАБ-250 та ФАБ-500, які, як правило, при позаштатному сході не вибухають. Карту інцидентів склало «Слово і діло».

У березні 2023 року російську авіабомбу ФАБ-500, що не розірвалася, виявили у дворі приватного будинку в окупованому Донецьку.

У квітні відомо мінімум про три випадки падіння російських авіабомб у Бєлгороді та області. Так, 20 квітня на Бєлгород упали одразу дві бомби ФАБ-500 і одна з них здетонувала, залишивши на проїжджій частині величезну вирву. У Міністерстві оборони рф заявили, що стався «нештатний схід авіаційного боєприпасу» з винищувача-бомбардувальника Су-34.

У травні росіяни впускали авіабомби на окуповане Єнакієво (внаслідок вибуху було пошкоджено житлові будинки, ніхто не загинув) та село Калініне у Бєлгородській області.

2 січня 2024-го через чергове «нештатне сходження авіаційного боєприпасу» було зруйновано половину вулиці в селі Петропавлівка Воронезької області.

Того ж місяця російська авіація роняла авіабомби на окуповане Рубіжне та Гранітне (село під Маріуполем), а також на чотири села у Бєлгородській області. У всіх випадках детонація не відбулася.

У лютому авіабомби падали на село в окупованій Луганській області та на Торез.

У березні було 14 інцидентів з падінням російським авіабомб на населені пункти у Бєлгородській області, у всіх випадках вони не здетонували: 20 березня – Введенська Готня та Замостя, 21 березня – Антонівка та Крюково, 22 березня – Шалаєво та Казинка, 25 березня – Смородине та Зибіно, 27 березня – Безсонівка та Безимено, 28 березня – Нечаївка та Безсонівка, 30 березня – Крюково та Ніна.

У квітні росіяни чотири рази роняли авіабомби на населені пункти у Бєлгородській області. 2 квітня бомба впала поряд із вокзалом в окупованому Рубіжному (Луганська область), 5 квітня – на село Новоукраїнка на Херсонщині, 9 квітня – в Єнакієво.

У травні цього року зафіксовано майже 60 випадків із позаштатним сходом боєприпасів – ФАБ-250, ФАБ-500, ФАБ-1500, УМПБ Д-30СН та ОДАБ-1500. Найчастіше росіяни бомбили села у Бєлгородській області, також бомби падали на сам Бєлгород, Краснодарський край, Воронезьку область.

Протягом червня росіяни впустили майже 40 авіабомб на села у Бєлгородській області, у липні таких випадків було 7.

У вересні авіабомба ФАБ-250 впала на село Доброіванівка у Бєлгородській області. У жовтні авіабомби ФАБ-500 впали на Бєлгородську та Донецьку області.

Нагадаємо, «Слово і діло» писало, по яких російських складах боєприпасів Україна завдавала ударів.

На інфографіці – останні наймасштабніші нальоти дронів на росію та їх наслідки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: