Зеленський закликав ЄС якнайшвидше розподілити 35 мільярдів російських активів

Читать на русском
У ЄС мають швидше ухвалити рішення про розподіл 35 мільярдів із російських заморожених активів, Україна потребує цих коштів.
скріншот з відео

Президент Володимир Зеленський заявив про необхідність швидкого ухвалення рішення про розподіл 35 мільярдів із російських заморожених активів для підтримки України.

Про це він заявив під час зустрічі з президентом Європейської ради Шарль Мішелем у четвер, 17 жовтня, даючи коментарі ЗМІ.

У нього, зокрема, запитали про пункти «плану перемоги».

Президент України заявив, що не так багато пунктів плану було відхилено партнерами. Але є секретні розділи документа, які мають чуттєвий характер.

«Будуть міститись певні розділи, які не для преси, але принаймні варто сказати, що рішення про розмежування 35 млрд із 50 млрд російських грошей, якнайшвидше потрібно прийняти», – заявив президент.

Зеленський також додав, що після багатьох місяців без необхідної військової допомоги Україна все ж таки змогла запустити у виробництво дрони та інші системи озброєння.

«Тому ми потребуємо більшої кількості грошей для збільшення внутрішнього виробництва. Ми сподіваємось, що ми зможемо отримати ці гроші, як і люди, які втратили свої будинки. Військова та фінансова підтримка – найголовніша, але й зима наближається. Наші зими і так складні, а ця небезпечна. Ми підготувалися та виконали свої домашні завдання, але нам потрібно більше ППО», – заявив президент.

Нагадаємо, у жовтні Рада ЄС схвалила виділення Україні 35 млрд євро за рахунок заморожених активів рф. Також повідомлялося, що Франція направить заморожені активи рф на постачання зброї Україні, а Чехія закупить для України боєприпаси за рахунок заморожених активів росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: