«Національний кешбек»: у Мінекономіки розповіли, коли українці отримають першу виплату

Читать на русском
Першу виплату в рамках програми Національного кешбеку буде зараховано на рахунки українців з 22 по 31 жовтня.
Фото: Freepik

Першу виплату в рамках програми «Національний кешбек» буде зараховано на рахунки українців з 22 по 31 жовтня.

Про це повідомила пресслужба міністерства економіки.

Два роки повномасштабної війни у цифрах: як подорожчало життя українцівЯк за два роки великої війни в Україні змінилися ціни, зарплати, вартість комунальних послуг, курс долара – на інфографіці.

Там розповіли, що виплати отримають понад 646 тисяч громадян, які відкрили спеціальну банківську картку та здійснили покупки у вересні. Інші споживачі або не мали нарахувань, або сума кешбеку становила менше 2 грн.

«Витратити ці кошти можна, зокрема, на комунальні послуги. Це особливо актуальне питання під час опалювального сезону. Крім того, ці кошти можна витратити на благодійність, задонатити на ЗСУ, придбати військові облігації чи витратити на послуги», – заявила голова міністерства Юлія Свириденко.

Там також зазначили, що українці, які ще не активували свою картку у «Дії» (а таких споживачів понад 300 тисяч), мають зробити це найближчим часом. При цьому кошти у такому разі будуть виплачені вже у листопаді.

Нагадаємо, програму Національного кешбеку було запущено на початку вересня. За час бета-тестування програми українцям нарахували понад 73 мільйони гривень.

Раніше ЗМІ повідомляли, що програма кешбеку за українські товари може обійтися держбюджету в 20 млрд гривень на рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: