ЗМI дізналися, хто може стати наступним лідером ХАМАС

Читать на русском
Наступним лідером ХАМАС, ймовірно, стане Халіль аль-Хайя. Він заявив, що тимчасово бере на себе обов'язки убитого Яхйі Сінвара.
Фото: BBC

Наступним лідером ХАМАС, ймовірно, стане Халіль аль-Хайя, який проживає в Катарі.

Про це повідомляє Bloomberg.

Хто з лідерів та командирів ХАМАС був ліквідований після нападу на ІзраїльІзраїль після нападу бойовиків ХАМАС у жовтні систематично знищує лідерів угруповання. Більше – на інфографіці.

Наразі Халіль аль-Хайя керує делегацією, що веде переговори про припинення вогню з Ізраїлем за міжнародного посередництва, а також відповідає за зустрічі угруповання з іноземними союзниками.

Журналісти мають припущення, що Аль-Хайя стане наступником Яхйі Сінвара, убитого Ізраїлем лідера ХАМАСу. У своїй телевізійній промові він заявив, що тимчасово бере на себе роль керівника та пообіцяв, що вбивство Сінвара стане стимулом для продовження боротьби.

Аль-Хайя також звернувся до ізраїльтян, заявивши, що заручники не будуть звільнені, поки агресія в Газі не припиниться. Він наполіг на виведенні ізраїльських військ з Гази та звільненні палестинських ув'язнених, підкресливши, що ХАМАС продовжить боротися за створення палестинської держави зі столицею в Єрусалимі.

Колишній лідер Яхья Сінвар очолював ХАМАС з серпня 2024 року після ліквідації голови політбюро Ісмаїла Ханії 31 липня в Тегерані.

Нагадаємо, на початку Армія оборони Ізраїлю розпочала нову наземну операцію у Секторі Гази. Також повідомлялося, що у Лівані ліквідували лідера військового крила ХАМАС.

А 17 жовтня глава міністерства закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац підтвердив, що у Секторі Гази було вбито лідера угруповання ХАМАС Яхья Сінвара.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: