Росіяни впритул розстріляли двох полонених бійців ЗСУ на Донеччині – прокуратура

Читать на русском
Російські військові стратили двох полонених бійців Збройних сил України поблизу міста Селидове Донецької області.
Фото: Getty Images

Російські військові стратили полонених бійців Збройних сил України поблизу міста Селидове Донецької області.

Про це повідомила обласна прокуратура у Telegram.

Воєнні злочини росіян: скільки страт українських військових зафіксували в ООННа інфографіці – скільки страт українських військовополонених окупантами задокументували в ООН.

Там розповіли, що трагедія сталася у п'ятницю, 18 жовтня. Окупанти під час своїх штурмових дій захопили в полон двох українських військовослужбовців.

Вони поклали беззбройних воїнів обличчям униз, притиснули їх ногами до землі, а через деякий час розстріляли впритул з автоматичної зброї.

«За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)», – зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, на початку жовтня окупанти розстріляли 16 українських воїнів, які здалися в полон на Покровському напрямі Донецької області. В ОГП уточнили, що це наймасовіший випадок страти українських військовополонених на лінії фронту.

А кілька днів тому стало відомо, що російські окупанти розстріляли дев'ятьох українських військових, які хотіли здатися в полон у Курській області.

Україна вже звернулася до Міжнародного кримінального суду через ймовірний розстріл росіянами українських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: