Зеленський про вступ до НАТО в обмін на території: ці вкиди невипадкові, партнери перевіряють градус

Читать на русском
Україна не веде переговорів щодо можливості набуття членства в НАТО в обмін на тимчасово окуповані території, запевнив Зеленський.

Україна не веде переговорів щодо можливості членства в НАТО в обмін на тимчасово окуповані території.

Про це заявив президент Володимир Зеленський, його слова наводить Радіо Свобода.

У НАТО розповіли, чому Україні зараз не дають запрошення на вступ до АльянсуПрезидент Парламентської асамблеї НАТО Джеррі Конноллі вважає, що про відкриття шляху України до НАТО варто говорити після відновлення українського суверенітету над її територіями.

Він вважає, що інформація про такий варіант розвитку подій з'являється у західних ЗМІ невипадково.

«Ми не обговорюємо це. Але вважаю, що ці вкиди у ЗМІ невипадкові. Мабуть, такі думки у деяких партнерів можуть бути. Тому напряму вони не комунікують це зі мною ці питання, але через медіа, зрозуміло, перевіряють його градус. Думаю, тут все залежить від суспільства України», – сказав Зеленський.

Президент додав, що зараз на всіх переговорах українська сторона порушує питання гарантій безпеки.

«Найкраще – це НАТО. Під час війни – запрошення із сильною позицією у будь-якому форматі дипломатії. Це запрошення, я вважаю, не залежить від думки росії. Коли в цьому будуть впевнені і ще деякі партнери – що вони сильніші за росію, тоді у нас все буде в цьому сенсі позитивно», – заявив він.

Нагадаємо, нещодавно вже колишній генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив думку, що Україну могли б прийняти до НАТО навіть із окупованими територіями.

Раніше ми розповідали, з якою періодичністю до Альянсу вступають нові члени.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: