Стало відомо, скільки винищувачів Mirage 2000 отримає Україна на початку 2025 року

Читать на русском
Франція вирішила поставити Україні першу партію літаків Mirage 2000-5, яка складається з трьох одиниць.
mil.in.ua

У першій поставці літаків Mirage 2000-5 від Франції на початку наступного року буде три літаки.

Про це з посиланням на свої джерела повідомило видання La Tribune.

F-16, Mirage 2000-5 та Gripen: що відомо про винищувачі, які можуть передати УкраїніПорівняння американських винищувачів F-16, французьких Mirage 2000-5 та шведських Gripen – на інфографіці.

Повідомляється, що Франція поставить Україні три Mirage 2000-5 у першому кварталі 2025 року. Ця цифра досі не оголошувалась ні Єлісейським палацом, ні Міністерством збройних сил.

Французькі літаки будуть озброєні крилатими ракетами «Скальп» та бомбами AASM для бойових завдань класу «повітря-земля». Проте спочатку потрібно буде модифікувати літак та навчити пілотів та механіків.

Нагадаємо, 6 червня під час зустрічі з Володимиром Зеленським Еммануель Макрон заявив, що Франція відправить Україні літаки Mirage 2000, а також підготує пілотів. У жовтні глава Міноборони Франції назвав терміни постачання Україні винищувачів Mirage 2000.

У Повітряних силах зазначили, що Mirage є сучасними літаками, але у пріоритеті для ЗСУ все одно залишається постачання американських F-16.

«Слово і діло» на інфографіці порівняло характеристики Mirage 2000-5 з американськими F-16, а також шведськими літаками Gripen, які також може отримати Україна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: