Зґвалтування неповнолітньої на Закарпатті: підозрюваним відмовили у мобілізації

Читать на русском
Згвалтування 14-річної дівчинки на Закарпатті. Підозрювані вирішили мобілізуватися, але в Міноборони запевнили, що їх не прийняли на службу до ЗСУ.
shutterstock.com

Підозрюваним у зґвалтуванні 18-річним хлопцям відмовили у мобілізації до Збройних сил України. Також розпочалася перевірка діяльності Обухівського ТЦК, який прийняв звернення фігурантів скандальної справи.

Про це повідомила пресслужба Міноборони у середу, 23 жовтня.

Зґвалтування в Кагарлику: суд виніс вирок експоліцейськимМикола Кузів та Сергій Сулима отримали по 11 років в'язниці. Справа розглядалася 3 роки, чоловіки визнані винними за всіма статтями звинувачення.

Як відомо, влітку 2021 року у селищі Верхні Ворота на Закарпатті троє підлітків зґвалтували 14-річну дівчину та записали це на відео, яке згодом розіслали серед однолітків.

Постраждала дівчина приховала те, що з нею сталося. І лише минулого року Воловецький районний суд Закарпатської області встановив особи трьох підлітків.

Суд визнав двох 15-річних братів-близнюків та їх 14-річного друга винними за ч. 3. ст. 153 ККУ. Їм було призначено покарання у вигляді 5 років ув'язнення. Але через пом'якшувальні обставини підлітків звільнили від відбування покарання. Їм було встановлено випробувальний термін два роки. Суд також зобов'язав їх виплатити по 60 тисяч гривень та покрити процесуальні витрати.

Днями зі ЗМІ стало відомо, що двоє з обвинувачених, яким уже виповнилося 18 років, вирішили перед завершенням судового розгляду мобілізуватися до ЗСУ.

Як заявили в Міноборони, підозрюваним у скоєнні тяжкого злочину було відмовлено у мобілізації до Збройних сил України.

«Незважаючи на їхні звернення до Обухівського ТЦК та СП для проходження військової служби за контрактом, їм було відмовлено через наявність інформації про їхню можливу причетність до кримінального правопорушення», – йдеться у повідомленні.

Також Міноборони направить головну інспекцію МОУ для детальної перевірки діяльності Обухівського ТЦК. У разі виявлення ознак скоєння кримінального правопорушення матеріали передадуть до ДБР.

Нагадаємо, раніше суд виніс вирок експоліцейським у скандальній справі про зґвалтування у Кагарлику.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: