Більшість американців очікують на сплеск насильства після президентських виборів – опитування

Читать на русском
Більшість американців очікують спалаху насильства, пов'язаного із президентськими виборами. Близько половини опитаних підтримують використання армії США для запобігання заворушенням 5 листопада.
Getty Images

Більшість американців (62%), включаючи 70% демократів та 59% республіканців, очікують спалаху насильства, пов'язаного з президентськими виборами.

Це дані опитування, проведеного Scripps News/Ipsos.

Шанси Трампа на повернення до Білого дому оцінюються у 54% – прогноз EconomistВидання The Economist, ґрунтуючись на власній статистичній моделі, вперше за два місяці спрогнозувало перемогу Дональда Трампа на виборах у США.

Близько половини американців (51%) заявили, що підтримають використання армії США для запобігання заворушенням у день виборів, хоча ця точка зору виявилася більш популярною серед республіканців (61%), ніж серед демократів (51%).

Три чверті американців також заявили, що готові прийняти результати виборів навіть якщо їхній кандидат не переможе. Тут відсоток вищий у демократів – 85% проти 77% республіканців.

18% республіканців та 8% демократів заявили, що не збираються визнавати результати виборів.

Крім того, значний відсоток опитаних від обох партій погодилися з тим, що їхній кандидат має «оскаржити результати в судовому порядку та погодитися з рішеннями суду».

Усього 8% виборців заявили, що підтримають перемогу свого кандидата «будь-якими необхідними засобами, навіть якщо це буде пов'язано з насильством».

Нагадаємо, президент США Джо Байден заявив, що кандидат від республіканців Дональд Трамп становить загрозу демократії і має бути «політично ізольований».

У свою чергу, віцепрезидентка Камала Гарріс назвала Трампа «фашистом» та звинуватила у прагненні до «необмеженої влади».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: