Держприкордонслужба прокоментувала майбутні спільні військові навчання рф та Білорусі

Читать на русском
Росія та Білорусь проведуть спільні військові навчання Захід-2025. Україна не виключає переміщення сил у бік кордону.
Укрінформ

Росія та Білорусь проведуть спільні військові навчання «Захід-2025». Україна не виключає переміщення сил у бік кордону.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в етері телемарафону.

Наймасштабніші військові навчання у 2024 році: хто і де їх проводивНа інфографіці – масштабні військові навчання, які у 2024 році проводили Китай, росія, США та НАТО.

За його словами, аналізуючи минулі навчання, то більшість з них можуть відбуватися на білоруських полігонах. Однак прикордонники не виключають, що сили обох країн можуть переміщатися до українського кордону.

«Не можна виключати, що під час цих навчань відбуватимуть якісь переміщення у напрямку нашого кордону. Але зважаючи на попередні навчання, то більшість можуть відбуватися на білоруських полігонах, можливо, на інших напрямках», – розповів Демченко.

Наразі прикордонники не фіксують переміщення сил у Білорусі у напрямку українського кордону, а розвідники продовжують слідкувати за ситуацією.

Нагадаємо, у Білорусі готуються до найбільших в історії навчань «Захід-2025» за участю російських військ. Планується залучення новітньої техніки рф.

18 жовтня керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко повідомив, що росія планує здійснити провокацію проти Білорусі, ймовірно, задіявши ударні дрони та НПЗ у Мозирі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: