Міноборони встановило вимоги до калорійності харчування військових ЗСУ

Читать на русском
Міністерство оборони України встановило вимоги до калорійності основних продуктів, які постачаються для потреб ЗСУ.
ArmyInform

Міністерство оборони України встановило вимоги до калорійності основних продуктів, які постачаються для потреб ЗСУ.

Про це повідомило відомство 26 жовтня.

Закупівлі продуктів для армії на 2024 рік намагалися зірвати – МіноборониМіністерство оборони виявило спроби зриву закупівель продуктів харчування для ЗСУ з боку компаній на платформі Prozorro.

За словами Міноборони, рішення ухвалили на основі результатів перевірок військових частин, під час яких були виявлені недоліки, зокрема, щодо випадків постачання продуктів із заниженою калорійністю.

У повідомленні наголошують, що через високі фізичні та психологічні навантаження на військовослужбовців в умовах війни, важливо, щоб продукти повністю задовольняли потреби захисників.

«Встановлення чітких вимог до енергетичної цінності продуктів – це не просто питання стандартів, а гарантія того, що наші захисники отримають необхідне для підтримання бойової готовності та здоров’я», – зазначив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Закупівельна агенція Міноборони ДОТ використовуватиме ці вимоги як додаток до державних контрактів на закупівлю продуктів, які набудуть чинності з початку 2025 року.

Нагадаємо, наприкінці серпня 2024 року Міністерство оборони України поновило підхід до формування сухпайків для бійців ЗСУ. Тепер враховуватимуть релігійні, медичні та моральні потреби військових.

У червні відомство почало укладати договори на постачання продуктів для ЗСУ за новою процедурою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: