У ЗСУ прокоментували інформацію про окупацію Левадного в Запорізькій області

Читать на русском
Російська армія мала частковий успіх поблизу Левадного, Сили оборони України проводять стабілізаційні заходи задля відновлення позицій.
Ілюстративне фотоbastion.tv

Російська окупаційна армія мала частковий успіх поблизу Левадного Запорізької області внаслідок масованих штурмових дій позицій український військових.

Про це речник Сил оборони півдня України Владислав Волошин повідомив у ефірі телемарафону.

Як відомо, сьогодні у мережі з'явилася інформацію про окупацію російською армією населеного пункту Левадне у Запорізькій області, що розташоване неподалік від адмінкордону з Донецькою областю.

При цьому, українські військові підтверджують просування військ країни-агресора на цій ділянці фронту.

«Дійсно, на тій ділянці лінії бойового зіткнення після Вугледару ворог наростив певні зусилля. Провів перегрупування і провів масовані штурмові дії, внаслідок чого мав частковий успіх, тобто вклинився в нашу оборону на глибину приблизно взводного опорного пункту», - сказав речник.

Згідно з його словами, наразі тривають заходи з відновлення позицій та стабілізації обстановки.

Також представник Сил оборони півдня заявив, що не поспішав би називати Левадне населеним пунктом. Він зазначив, що це польовий стан.

«Це простий польовий стан, який знаходився в низині, і захищати його, проводити там оборонні дії трохи складно. Наразі всі командні висоти, які є цій ділянці бойового зіткнення, під контролем ЗСУ, і триває оборонна операція щодо відновлення положення», - пояснив Волошин.

Нагадаємо, за даними Deep State, 26 жовтня російські війська захопили Левадне, а також просунулися біля Шахтарського, Новоукраїнки, Богоявленки Донецької області, Новодарівки Запорізької області, Стельмахівки Луганської області.

Окрім цього, за добу 26 жовтня на фронті відбулося 159 бойових зіткнень. Найбільше атак зафіксовано на Покровському та Курахівському напрямках.

Також ми повідомляли, що нещодавно бійці Національної гвардії України за допомогою FPV-дронів зупинили штурм російських військ на Донецькому напрямку, знищивши ворожу техніку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: